T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ADANA / SEYHAN - Meryem-Abdurrahim Gizer Ortaokulu

Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuz Adana ili, Seyhan ilçesi, Reşatbey mahallesi sınırları içinde, 1944 yılında yapılmış, 1945 yılında ZİYA PAŞA İLKOKULU adıyla Eğitim - Öğretime başlamıştır. Adını büyük şair Ziya Paşa´dan almıştır.

           

                                   MERYEM ABDURRAHİM GİZER ORTAOKULU TARİHÇESİ

 

            Okulumuz Adana ili, Seyhan ilçesi, Reşatbey mahallesi sınırları içinde, 1944 yılında yapılmış, 1945 yılında ZİYA PAŞA İLKOKULU adıyla eğitim-öğretime başlamıştır. Adını Büyük Şair Ziya Paşa'dan almıştır.

            1957–1967 yılları arasında Ziya Paşa Ortaokulu ile aynı binayı paylaşan okulumuz, bu tarihten sonra binasını Vehbi Necip Savaşan Ortaokulu ile paylaşmıştır. 1972 yılında Necip Savaşan Ortaokulunun adı, SEYHAN ORTAOKULU OLARAK değiştirilmiştir.

            Ziya Paşa İlkokulu ile Seyhan Ortaokulu 1984 yılına kadar aynı binayı paylaşmıştır. Milli Eğitim Bakanlığının 1985 yılından sonra ilkokullarla ortaokulları birleştirip ilköğretim haline getirmeye başlamasıyla, iki okul birleştirilerek SEYHAN İLKÖĞRETİMOKULU adını almıştır. Ancak bu beraberlik fazla sürmemiştir. Fiziki yetersizlik sebebiyle iki okul tekrar ayrılmış ve 1990 yılına kadar eğitim-öğretim hayatlarına Ziya Paşa İlkokulu ve Seyhan Ortaokulu olarak aynı binada ters devrelerde devam etmişlerdir.

            1988 yılında Adanalı Hayırsever Abdurrahim GİZER tarafından, okul bahçesine iki katlı, 18 derslikli bir bina yapılmış ve Seyhan Ortaokulu bu yeni binada, Ziya Paşa İlkokulu eski binada, aynı bahçeyi kullanarak eğitim-öğretime devam etmişlerdir.

            1990 yılında iki okul birleştirilerek SEYHAN ABDURRAHİM GİZER İLKÖĞRETİM OKULU adını almıştır. 1995 yılında yine Sayın Abdurrahim GİZER tarafından, okul bahçesine, üç katlı 18 derslikli yeni bir bina yaptırıldı. Aynı yıl adı, Adana il Danışma Kurulu kararıyla MERYEM ABDURRAHİM GİZER İLKÖĞRETİM OKULU olarak değiştirildi.

            2012 yılında Milli Eğitim Bakanlığı´nın almış olduğu 4+4+4 Eğitim-Öğretim Sistemi kararı ile okulumuzun adı MERYEM ABDURRAHİM GİZER ORTAOKULU olarak değiştirildi.

            Halen okulumuz, MERYEM ABDURRAHİM GİZER ORTAOKULU adı altında, iki binayla eğitim-öğretimine devam etmektedir.

 

link

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 05.12.2012 - Güncelleme: 04.09.2022 09:45 - Görüntülenme: 5962
  Beğen | 0  kişi beğendi